Facebook’ta Konum Geçmişini Görüntüleme ve Silme

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Multi Medya Blog Facebook’ta Konum Geçmişini Görüntüleme ve Silme
0 Yorum 136 Okuma

Telefonunuzda Facebook uygulaması yüklüyse, konum verisi geçmişiniz sandığınızdan çok daha fazla yer kaplayabilir. Bu verileri yalnız siz görüntüleyebilirsiniz ancak yinede gizlilik sıkıntıları olabilir. Facebook uygulamasında Konum Geçmişi’ni açtıysanız, uygulamayı kullanmadığınız zamanlarda bile konumunuzu düzenli olarak kaydeder. Neyse ki, tüm konum geçmişinizi veya belirli öğeleri silebilir ve ayrıca bu özelliği tamamen devre dışı bırakabilirsiniz. Facebook Konum Geçmişini Görüntüleme Web veya mobilde aşağıdaki adımları kullanarak, Facebook'un kaydettiği konum geçmişini görebilirsiniz. Facebook Web Sitesinde Konum Geçmişini Görüntüleme Sağ üstteki oku tıklayın ve Ayarlar> Konum'a gidin. Konum Geçmişini Gör'e tıklayın. İstenirse şifrenizi girin. Android'de Konum Geçmişini Görüntüleme Menü düğmesine dokunun, Ayarlar ve Gizlilik'e gidin ve Ayarlar'ı seçin. Gizlilik altında Konum'u seçin. Konum Geçmişi'ne ve ardından Konum Geçmişini Gör'e dokunun. İstenirse şifrenizi girin. iOS'ta Konum Geçmişini Görüntüleme Menü düğmesine dokunun, Ayarlar ve Gizlilik'e gidin ve Ayarlar'ı seçin. Gizlilik altında Konum'u seçin. Konum Geçmişini Gör'e dokunun. İstendiğinde şifrenizi girin. Facebook Konum Geçmişi Nasıl Silinir Facebook'taki konum bilgilerinizin tamamını bir seferde silebilirsiniz. Bunu yapmak için, web sitesi, Android veya iOS'ta sağ üst köşedeki Diğer düğmesine (üç nokta) tıklayın veya dokunun. Ardından Tüm konum geçmişini sil'i seçin. Ayrıca, Bu günü sil'i seçerek belirli bir günün konum geçmişini de kaldırabilirsiniz. Facebook Konum Geçmişi Nasıl Kapatılır Bu özelliği tamamen kapatmak istiyorsanız, sitede veya mobil cihazınızda yapabilirsiniz. Facebook Web Sitesinden Konum Geçmişini Devre Dışı Bırakma Sağ üstteki oku tıklayın ve Ayarlar> Konum'a gidin. Konum Geçmişi'nin sağındaki Düzenle'yi tıklayın. Açılır kutuda Kapalı'yı seçin. Android'de Facebook Konum Geçmişini devre dışı bırak Menü düğmesine dokunun, Ayarlar ve Gizlilik'e gidin ve Ayarlar'ı seçin. Gizlilik altında Konum'u seçin. Konum Erişimi'ne dokunun. Konum Servisleri'ne dokunun, bir sonraki ekranda İzinler'i seçin ve Konum geçişini kapatın. Konum Erişimi'ne geri dönmek için üst taraftaki oka dokunun ve Arka Plan Konumu geçişini kapatın. iOS'ta Facebook Konum Geçmişini devre dışı bırakma Menü düğmesine dokunun, Ayarlar ve Gizlilik'e gidin ve Ayarlar'ı seçin. Gizlilik altında Konum'u seçin. Konum Servisleri'ne dokunun, sonraki ekranda Konum'u ve Asla'yı seçin. İsterseniz Bir Sonraki Sefere Sor'u da seçebilirsiniz. Uygulamanın Konum Ayarlarına geri dönmek ve Konum Geçmişi seçimini kapatmak için üst taraftaki Facebook okuna dokunun. Konum geçmişini kapatmak, Kablosuz Bul ve Yakın Arkadaş Bul gibi bazı Facebook özelliklerini kullanamayacağınız anlamına gelir.

Okuyucu Yorumları

0 Yorum