Facebook’ta Konum Geçmişinizi Görüntüleme ve Silme

Yazılarımız ve Makalelerimiz.

Anasayfa Multi Medya Blog Facebook’ta Konum Geçmişinizi Görüntüleme ve Silme
10 Yorum 51 Okuma

Telefonunuzda yüklü olan Facebook mobil uygulamanız varsa, fark ettiğinden çok daha fazla konum geçmişinizi saklıyor olabilir. Bu veriler gizli ve sadece siz görebiliyorken, Facebook’un yeni gizlilik sorunları ışığında, sosyal ağın ne kadar konum verisi kaydettiğini görmek biraz rahatsız edici olabilir. Peki nasıl çalışıyor? Facebook, uygulamanın Konum Geçmişi'ni açtıktan sonra uygulamayı kullanmıyor olsanız bile, belirli konumunuzu geçmişinize düzenli olarak kaydettiğinizi açıklar. Neyse ki, tüm konum geçmişinizi silebilir, belirli örnekleri silebilir ve ayrıca özelliği tamamen devre dışı bırakabilirsiniz. Facebook Konum Geçmişi Nasıl Görüntülenir? Konum geçmişinizi bir web tarayıcıda görüntülemek için: Ayarlar> Konum'a gidin. Konum geçmişinizi görüntüle'yi tıklayın. Şifreni girmeniz istenecektir. Konum geçmişinizi telefonunuzdaki uygulamadan görüntülemek için: Ayarlar> Hesap Ayarları> Konum'a gidin. Konum geçmişinizi görüntüle'ye dokunun. Şifreni girmeniz istenecektir. Artık Facebook mobil uygulamasının kullanımı nedeniyle Facebook'un sakladığı önemli konum geçmişini görebileceksiniz. Bu bilgiler, bulunduğunuz konumların yanı sıra, hareket halindeyken veri izlemeyi ve yolculuğunuz boyunca puan kazanmanızı da içerir. Tarihe göre listelenen konum geçmişinizi görebilir ve haritadaki bilgilere göz atabilirsiniz. Facebook Konum Geçmişi Nasıl Silinir? Anlaşılır bir şekilde Facebook'un ne kadar konum bilgisine sahip olduğunuzdan emin değilseniz, hepsini tek seferde silebilirsiniz. Bunu yapmak için sağ üst köşedeki menü düğmesini tıklamanız yeterlidir. Tüm konum geçmişini sil'i tıklayın. Belirli günler için konum geçmişini de silebilirsiniz. Bunu yapmak için silmek istediğiniz tarihin yanındaki menü düğmesini tıklayın ve Bu günü sil'i tıklayın. Facebook Konum Geçmişi Nasıl Kapatılır? Bu özelliği tamamen kapatmak isterseniz, bunu Facebook uygulamasında yapmanız gerekir. Ayarlar> Hesap Ayarları> Konum'a gidin. Facebook Ayarlarınızın altında, Konum Geçmişi'ni devre dışı bırakın. Konum geçmişini kapatmanız, Kablosuz ve Yakındaki Arkadaş Bul gibi belirli Facebook özelliklerini kullanamayacağınız anlamına gelir. Facebook ayrıca, konum geçmişinizin "alakalı reklamlar yayınlamalarına ve Facebook'u geliştirmeye yardımcı olmalarını" sağlıyor. Facebook konum geçmişinize asılacak tek sosyal platform değil. Facebook'ta olduğu gibi, ayarlarınıza bağlı olarak Google tarafından saklanabilecek Google Haritalar konum geçmişinizi de görüntüleyebilir ve silebilirsiniz.

Okuyucu Yorumları
0 Yorum